2021. január 29., péntek, 16:22

Tisztelt Látogatók!

A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.

Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!

2018. április 4., szerda, 08:55

GINOP-2.2.1-15-2016-00026

A 2016 őszén indult projekt célja olyan komplex fejlesztések megvalósítása, amelyek hozzájárulnak a kalászos gabonák termésstabilitásához, beltartalmi minőségének javulásához, majd az előállított exportképes, magas minőségi mutatókkal rendelkező termékeken keresztül az egészséges táplálkozáshoz, valamint a jelenleginél egészségesebb állati takarmányokhoz. E célt nemesítési, technológiai, takarmányozási, malom- és pékipari kutatási-termékfejlesztési feladatok elvégzésével és koordinációjával kívánjuk elérni. A vissza nem térítendő támogatás összege 1,049 milliárd forint.

2018. január 26., péntek, 08:44

Interjú Tar Melindával, a NAIK Növénytermesztési Önálló Kutatási Osztályának vezetőjével a Magyar Mezőgazdaság című szaklapban.

2017. október 19., csütörtök, 10:24

Tanulmányúti beszámoló az Agrofórum című szaklapban.

2017. augusztus 30., szerda, 11:59

Újabb mérföldkőhöz érkezett a NÖKO, jelentős eszközpark bővítés történt az idén nyáron a Biotikus Stressz Kutatási Csoport laboratóriumaiban.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.