GINOP projekt által támogatott beruházások a Növénytermesztési Önálló Kutatási Osztályon
2017. augusztus 30., szerda, 11:59

Újabb mérföldkőhöz érkezett a NÖKO, jelentős eszközpark bővítés történt az idén nyáron a Biotikus Stressz Kutatási Csoport laboratóriumaiban.

Qiagen Rotor-Gene Q 5plex HRM

„Innovatív technológiák kutatása, fejlesztése és alkalmazása a kalászos gabona vertikum minőségi mutatóinak javítása érdekében” címmel nyert pályázatot a HÓDAGRO Zrt. vezette öttagú konzorcium a GINOP-2.2.1-15 - K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések programon. Az innovációs program olyan fejlesztéseket tűzött ki célul, melyek eredményeképpen a szántóföldtől a fogyasztó asztaláig terjedő teljes termékpálya minden eleme megújul. A négy éves projekt eredményeként új, kiváló minőségű gabonafajták, korszerű termesztéstechnológiák, új takarmánykeverékek, malomipari és pékipari termékek jönnek létre. A projekt megvalósításában a konzorciumvezető HÓDAGRO Zrt. mellett a Gabonakutató Nonprofit Kft., a NAIK NÖKO, az Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt., valamint a Szegedi Sütödék Kft. vesz részt.

Eppendorf™ Mastercycler™ Nexus Gradient Thermal Cycler

A sikeres pályázatnak (GINOP-2.2.1-15-2016-00026) köszönhetően idén nyáron 15 millió forint értékű műszer beszerzés történt az NAIK NÖKO-nál. A beruházás segítségével a Biotikus Stressz Kutatási Csoport egy újabb Molekuláris biológiai laboratóriummal bővült. Az új laboratóriumban került elhelyezésre egy valósidejű kvantitatív PCR készülék (Qiagen Rotor-Gene Q 5plex HRM), egy Eppendorf™ Mastercycler™ Nexus Gradient Thermal Cycler készülék és egy mikroorganizmusok tenyésztésére kiválóan alkalmas Memmert IPP 110 plus hűtött inkubátor. A pályázat keretében beszerzett műszerek a kalászos gabona nemesítéshez kapcsolódó magas szintű termés- és élelmiszerbiztonsági vizsgálatok elvégzését teszik lehetővé.

Memmert IPP 110 plus hűtött inkubátor

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.